Volt egy álmunk!

Mint azt remélhetőleg sokan tudjátok, a Sub eddigi bázisa (2012-2016 között) az Ifjúsági Ház volt. Itt eleinte egy stúdió, majd mellé egy irodácska jelentette azt a közösségi teret, ahol az önkénteseink, dj-ink helyet találhattak. A stúdió adott helyet a Sub Rádiónak, a Dharma Pince pedig a Sub Night-oknak.

Az Ifiházas korszak után egy egyesületnél (Humán Fejlesztők Kollégiuma Egyesület) béreltünk helyiséget, ami viszont már nem felelt meg teljes mértékben a Subos tevékenységeknek. Ám egyesületünk egyéb projektjei – pl Debrecen Bike Maffia – sikeresen átvészelték a váltást.

Ekkor már észrevettük, hogy mennyire fontos a független, közösségi tér számunkra, így időt és munkát nem sajnálva azon dolgoztunk a háttérben, hogy ezt a célt elérjük. Vagyis azt, hogy saját független térrel rendelkezzünk, ahol a kortárs művészetek mellett a társadalmi szerepvállalás is megjelenik.

Úgy tűnik, ez mára megvalósulni látszik, bár sok munka van még, hogy hosszútávú céljaink is megvalósuljanak. Ezért örömmel jelentjük be, hogy sikerült a HFK-val egy közösségi tér létrehozásában megállapodni. A HFK tulajdonában lévő Baross utcai ingatlan méretével, tereivel és segítségetekkel alkalmas lesz arra, hogy egy izgalmas közösségi platform jöjjön létre.

                                                      Fotó: a költözés utáni közös étkezés. (Árendás Robi photo)

Immáron majd’ három hónapja vettük birtokba a rendelkezésünkre álló 600 nm-es placcot. Ahhoz, hogy lássuk, hogy hogyan működik egy ilyen tér, több magyar és külföldi példát is megtekintettünk személyesen. Igyekszünk jó példákat átvenni és a tapasztalataikból tanulni.

Az elmélet mellett azért a gyakorlati részre is hangsúlyt fektetünk. Így a stúdiónak is találtunk új helyiséget a házon belül. A hamarosan kialakításra kerülő stúdió alkalmas új zenei projektek létrehozására, zenei műhelymunkákra.

Amennyiben szeretnél részt venni a Sub tevékenységeiben, a stúdió kialakításában-működtetésében, vagy akár a közösségi tér életében, írj üzenetet ide: Sub facebook vagy írj e-mailt az info kukac sub.hu címre!

Figyeld a Sub facebook oldalát! A nyár folyamán friss infók a folyamatról!

Share Button