Vijjuminátor és a 3 Keleti Amigo

Január 24-én, szombaton Hajdúböszörményben a Bihar’core # Ghetto Bankett koncertsorozatának egyik állomásán voltam. A Keleti Membrán rap-formáció és Mikee Mykanic MC voltak az aktuális fellépők, egyikkőjüket sem kell bemutatni a magyar raprajongóknak. Kapunyitás 21-kor volt, de már előtte kezdtek szállingózni a baseballsatyekos arcok.

ghetto

A koncerteket megelőzően volt, aki már ráhangolódásképpen a flaszteren táncolt. Éjfél után a Keleti Membrán immár teljes létszámmal érkezett, DarksoulMHz és Zonair mellett Sleazy is újra feltűnt. A tőlük már megszokott cívisvárosi, telepi utcazenét hozták el nekünk. A Deathcity szám felcsendülése volt a csúcspont. Az Eastern Croppaganda 4 albumon debütált Cella című szám, és egy még nem publikált track is elhangzott. Minden megvolt, ami egy jó alapozáshoz kell, a Peron emelete megtelt.

bankett

A bemelegedett (szó szerint forró volt a hangulat) közönség már készen állt az est fő fellépőjére. Átvette a mikrofont Mikee Mykanic aki sajátos, egyedi stílusával mindig elragadja a közönségét. A színpad előtti első sorok ismét zsúfolásig teltek bő nadrágos fiatalokkal. Tavaly a Kexx Fesztiválon hallhattuk Böszörményben először, és ott hatalmas sikere volt. Most sem volt ez másképp. A legismertebb számait: Mindig és Soha, Éjjel-Nappal Békéscsaba, és persze a No Goodot egy emberként kántálták a műfaj kedvelői.

gb

A fellépések után volt, aki elindult az első buszhoz, más még ivott lent egy utolsót, a fáradhatatlanok pedig a hajnalig tartó ugrálást választották. Összegezve egy jó buli volt, a helyből a maximálist hozták ki, és végre az átlagéletkor is elfogadható volt.

Share Button