Sztori: Peckings kiadó és lemezbolt

Anglia fővárosában járunk. Nem munkát keresünk, hanem lemezeket. Sok-sok értékes kincset, UK első számú reggae lemezboltjában, a Peckingsben.

Peckings Studio 1

A bevezetés kamu volt, nem voltunk sehol viszont aki nyugat Londonban jár az feltétlenül látogasson ide.

Az egész sztori a 60-as években kezdődött, amikor George Price (Daddy Peckings) elhagyta Jamaikát és az Egyesült Királyságba költözött. Az első legnagyobb zene importőr volt Londonban, ezzel felpezsdítve a jamaikai zeneipart az öreg kontinensen. Olyan baráti kapcsolatai voltak mint például a stílus legnagyobb keresztapja, a Studio One alapítója, Coxsone Dodd, a ska zene egyik főistene, Prince Buster, Joe Gibbs, Duke Reid és Bunny Lee. Szóval ilyen nagy nevek bízták meg az öreget, hogy vigye át az angolokhoz az ő kis cuccaikat. Számtalan előadót, producert és lemezbolt tulajdonost segített sínre rakni. A bolt még a mai napig is az egyik fő találka hely, ahol rajongók és  előadók spanolhatnak egymással. Daddy Peckings, 1994-ben elhunyt de az üzlet nem állt meg…

40778_101641643230785_2937597_n

A Peckings lemezkiadóként is működik, 2004 óta. Reggae ínyencek jól ismerik a korongjaikat. Számtalan kincset dobtak már piacra, ezt mondani sem kell. A kiadót szintén két Price fiú indította, Chris és Duke. Jelenleg ők ketten vezetik az üzletet.  Olyan nagy előadókkal dolgoztak és dolgoznak együtt mint például a brit lovers rock királya, Bitty McLean, Peter Hunningale vagy a foghíjas fenegyerek, Gappy Ranks és még sokan mások. Az shopban nem csak Peckings kiadványokat találsz. Rengetek studio one kincsre is bukkanhatsz, a kínálat a csillagos ég.

45391_101641473230802_278274_n

Szóval ha Londonban jársz és ha épp reggae, ska, rocksteady vagy r&b lemezek közt akarsz kutakodni, akkor üsd be a GPS-be ezt a címet. Ja meg egy pár korongot nekem is hozhatsz majd kifizetem….

bitty-mclean-baby-tonight-peckings

 

Share Button
Cimkék: , ,