Színes, tarkás, kékes…

…rózsaszínes, narancsos, zöldes, tüll szoknyás, ördög szarvas, tovább gondolt KISS-es, poroltós, boci jelmezes, szuperhősös, kacsa futtatós, zumbás, lollipopos, összehozós, boldogságos, egészséges…

the color run1

Június 22-én, vasárnap került megrendezésre Budapesten a The Color Run esemény, melyet hazánkban második alkalommal szerveztek meg. “A Bolygó legvidámabb 5-km-re” szlogen alatt, olyan embereket hozott össze idén is, akik színesen, festékporosan futották le a távot a boldogság és egészség jegyében.

De hogy is zajlott, miért is jó ez? A résztvevők egy kiírt távon – a Városligeten belül, a Műjégpályán keresztül (Szia Fridge Fesztivál 1-2) – futottak végig, miközben poroltó segítségével és a korábban a nevezésnél kapott színes porokkal dobálták/fújták őket. Persze felmerülhet a kérdés, hogy az indiai Holi Fesztivál kapcsán divatba jött színes buliktól ez miben különbözik. Az eredetileg Amerikában szervezett The Color Run nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmód közvetítésére, céljuk az egészségjavítás, nemzetközileg. Továbbá a résztvevők nevezési díja nemes célt képviselt, ugyanis regisztrációjukkal Weisz Fanni Hallgatag alapítványát és a Pető Intézetét is támogatták.

Az egész napos program keretein belül olyan fellépők szórakoztatták az ellátogatókat, mint a The Biebers, Cloud9+, vagy Dj Najah Cole. A két showman pedig mindent elkövetett, hogy a remek hangulat garantált legyen. A pordobálás már csak ráadás volt, ami az egészet igazán látványossá színezte – a fotósok nagy örömére.

Az esemény oldott atmoszféráját a dj-ktől kezdve a futókon át, a szervezőkig, a Sub.hu csapata is átélt és mondanom se kell, nem úsztam meg (bár nem is akartam) színezés nélkül. Laza, vasárnap délutáni metrózás rózsaszínben, kékben, narancsban.

Jó hír azoknak, akik például távolság miatt nem tudtak eljutni Budapestre, hogy kis hazánkban, a mozgalom helyi képviselői, még őszig terveznek egy újabb színes futást, egy másik olyan városba, ahol az amerikai licenc szabályokat betartva dobálják a porokat.

Te is ott leszel?

CIMG3635

CIMG3686

CIMG3636

CIMG3626

CIMG3603

További képeket itt találtok.

Írta: Julcsi

Share Button