Szegedi Ifjúsági Napok

SZIN_2013A fesztivál szezon záró momentumára idén is a Tisza-parton kerül sor augusztus 21. és 24. között. A Szegedi Ifjúsági Napoknak az Újszegedi Partfürdő ad otthont, így mindenkinek lehetősége nyílik megmártózni a folyóban. Az itt szerzett élmények pedig remélhetőleg elég erőt adnak az iskola vagy a munka folytatásához.


A legelső fesztivált 1967-ben rendezték így hazánk legidősebb fesztiválja, mely országos népszerűségét annak is köszönheti, hogy más rendezvényekről kitiltott együtteseknek is lehetőséget biztosított. Nem lesz ez másképpen idén sem, hiszen az alternatív stílus jeles képviselői lesznek jelen, mint a Vadfruttik, Quimby, Magashegyi Underground, Kaukázus, Plutó, hogy a teljesség idénye nélkül csak párat említsek meg. De külföldi fellépőkre is számíthatunk. Bátran kijelenthetjük, nem csak a nevében színes fesztivál. A skálát tovább bővíti a zöld is, hiszen fontos szerepet kap a környezetvédelem és a civil programok is. Ennek az ambíciónak köszönhetően nyerte el a feszivál a nemzetközi Greener Festival Award kitűntetést is.
Mindamellett, hogy a fesztivál keretei között jól érezzük magunkat egyúttal lehetőségünk nyílik Szeged megismerésére is, hiszen a fesztiválnak helyet adó Partfürdő 10 perc sétára található a belvárostól.
Programjaival az alig 27 nap múlva kezdődő SZIN így méltő befejezése lehet egy nagyszerű nyárnak, ezért biztos vagyok benne, hogy aki ellátogat nem bánja meg. További információk, érdekességek és játékok a hivatalos honlapjukon és közösségi oldalukon érhető el.

Share Button