Strangers of Necessity – Tangerine Avenue

A zenebizniszt már rég beuralta az internet stúdiózás, de kevés a hosszútávú projekt. Strangers of Neccessity amerikai underground hiphop duó, két  államból érkezett a Radio Juicy kiadóhoz egy ütős debütálló albummal és limitált kazettával. Ha nem is lesz ebből évtizedes karrier, egy jófajta ritkaságnak tökéletes ez az EP.

a3592055205_10


CoryAyo egy feltörekvő fiatal producer Iowa cityből, és Fooch az MC Chicagoból. Ők ketten a Strangers of Neccessity. Cory egy videóban figyelt fel Foochra, mielőtt felvette vele a kapcsolatot neten. Cory azonnal felkereste a szelek városából való rappert és hamar megtalálták a közös hangot – az igényes, jó hip hop zene -. Járták a környék klubjait, bulikat szerveztek, de ez nem volt elég. Cory felvette a kapcsolatot egy londoni kiadóval, hogy kidobnának ketten egy launch pad nyomogatós lemezt, régi klasszikus mintákat használva. És ha már oldskool, akkor legyen a kiadás is az. Limitált szériás kazetta a hipstereknek gyűjtőknek.

0005814054_10

A Tangerine Avenue az aranykorszak stílusát frissíti fel modern eszközökkel, de a régi módszerekkel: Jazz és soul minták, ropogós, pattogós, nyers dob, wonky sémára építve az egészet. A lemez ingyen letölthető, de dobjatok oda 1-2 eurót ha tetszik. A kazettából jelenleg 16 darab van, 8 euróért a tied lehet a rendelés felvételétől számított 7 napon belül.

Figyelem! Ez a lemez nem lesz az elektronikus hiphop megszállottak kedvence!

tumblr_n2w5ohNpuy1sdxt2vo1_500

Share Button