Előnézet – Reptér melletti elhagyatott épület

Aki a város legnyomasztóbb helyeit keresi, a Debreceni Repülőtér melletti elhagyatott, volt orosz épülettel nem fog mellé. Vagy mégis? Mi nem riadtunk vissza a zord külső láttán és felderítő fotózásra indultunk. Megérte! (A nagy felbontású képekkel meg is ajándékozunk titeket.)

Névtelen_HDR2 (2)

“Bizalomgerjesztő” keleti és déli homlokzat fogadja a kedves látogatókat.
_DSC1353

Kilátás a gondosan karbantartott udvarra…
_DSC1229

…valamint a belváros felé.
_DSC1190_1

Impozáns közlekedők:
Névtelen-1 (2)_2

Na, de komolyra fordítva a szót. A belső falfelületek alkalmasak arra, hogy a helyi graffitiművészek kiéljék a kreativitásukat. Teremről teremre haladva szemlélődtünk és olyan érzésünk támad, mintha egy kiállításon lennénk. A helyszínről annyit, hogy a laktanya nagy részét lebontották vagy felújították és ma már lakóépületként funkcionálnak. A hetvenes-nyolcvanas években épült orosz laktanya ezen épülete képzési helyként szolgált és mivel szerkezetileg megfelelő állapotban van valószínűleg nem is kerül lebontásra.
Hogy miért lett telefújva a hely, az egyértelmű: fedett, viszonylag száraz helyen dolgozhattak az alkotók úgy, hogy a kutya se zavarta őket. Az viszont számunkra is meglepő volt, hogy mennyi igényes munkával találkoztunk. Ebből láthattok most egy kis válogatást.

A képeket nagy felbontásban innen letölthetitek.
A fotókat készítette: Székely Roland /rollpix photography/
Utómunka: Szatmári Fruzsina /kyl/

_DSC1192

_DSC1289

pan2

_DSC1280_1

_DSC1270

_DSC1267_1

_DSC1266_1

_DSC1223

_DSC1219

_DSC1217_1

_DSC1212

_DSC1211

_DSC1207

Névtelen-1

final_cool

Debrecen egyik kreatív mozgóképes csapatát, az AtomicMedia-t is megihlette a helyszín és tavaly igazán egyedi videót készített a Tóth Árpád Gimnázium egyik végzős osztályának.

Share Button