Programajánló: 2015.04.14. – 2015.04.19

Szombatra ismét összegyűlt pár esemény, amelyek közül kedvetekre válogathattok. És ezzel még nem teljes a lista.

dubszekhaz

Szerda (04.15.)


Hétköznapi Retró Kiállítás és City-Legends Debrecen
“Két év után újra összeállt a “retró hármas” (Gesztelyi Tamás, Kondor Tamás és Hőbör Zoltán), hogy gyűjteményüket elénk tárják.
A kiállításon bemutatkoznak a legújabb City-Legends Debrecen történetek: Horog Máté újabb helyi legendákkal és azok illusztrációival jelentkezik.”

Csütörtök (04.16.)


Board Game Fun – Game Night not only for kids
Az Amerikai Kuckó egy társasjáték estre invitál mindenkit, hogy újra átéljük a gyermeki lét örömeit három órára. Fedezzetek fel barátaitokkal mindenféle társast!

Apolló mozi áprilisi műsor
Csütörtökön új filmek kerülnek a vászonra az akciófilmtől kezdve a filmdrámáig

A vén gazember áriája – 70. születésnapi koncert
“- Egy „best of” koncertet szeretnénk, egy „nagy bulit”. Ismersz annyira, hogy tudd, van bennem hajlam az öniróniára, szeretném, ha ez a koncerten is kiderülne. Ha kérdezik, meg szoktam fogalmazni, hogy a reflektorfény és a taps veszélyes, az ember könnyen túl komolyan veheti magát. Pedig a rock and roll nem prófétikus, vagy arisztokratikus műfaj, a közönség és a zenekar találkozása elsősorban mulatság.
– Meglepetések lesznek?
– Két barátomat hívtam meg, Baksa-Soós Attilát és Cseh Andrást, aztán, hogy fokozzuk a hangulatot, a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium 40 tagú kórusa is színpadra áll.”

Péntek (04.17.)


Dub Székház – Dharma Tagozat
“Újra bevesszük pincét. A mára már legendás első alkalom után itt az ideje, hogy az idén 15 éves Székház legénysége önállóan is megmutassa erejét, rátermettségét és elsősorban még mindig kiváló zenei ízlését. Gyertek korán, mert utálunk az üres teremnek zenélni. Jó lesz, jó szokott lenni.”

Találkozás Ady Endrével
Találkozás Ady EndrévelB. Orosz István irodalmi előadóestje a DMK Újkerti Közösségi Házban a Mozi teremben este 18:00- tól 19:00-ig.

Vacsoraszínház
Merénylet a sárgaköves úton.
Vacsoránk leginkább egy színházi előadással egybekötött vacsora és szerepjáték keverékéhez hasonlítható. A Gyilkosság a vacsorán program alatt, a vendégek asztalonként külön nyomozó csapatokat alkotnak, az idővel és egymással versenyeznek a rejtély megoldásában. Az egyes fogások között zajlanak a kihallgatások és a bűntény felgöngyölítése. Csakúgy ahogy a “Meghívás egy gyilkos vacsorára” című híres filmben, a világ leghíresebb detektívjei nyomoznak együtt, a mi kriminkben a résztvevők lesznek a meghívott detektívek, akik fényt deríthetnek a rejtélyre.”

Szombat (04.18.)


A fizika mindenkié – Debrecen
A fizika mindenkié Debrecenben is színes programokkal várnak mindenkit a rendezvényen, hogy együtt ünnepeljük a fizikát és a fényt.

Leander Rising | Blind Myself | Apey & the Pea
19:00 -től kapunyitás majd az Apey and the Pea kezd és az est zárókoncertje 22:40 -től a Leander a Roncsbárban. Ingyenes páros belépőt lehet nyerni, ha meghívjátok minimum 50 ismerősötöket.

IRIE MAFFIA X. | SkaFunDerz | 2HZKZT Live set
Az Irie Maffia 10 éves jubileumi turnéjának első állomása a Lovardában, amelyre az első 300 db. belépő 1600 Ft.

KiSTeHéN, vendég zenekarok: Ricsárdgír / Lincoln Suckers
A Szomjas nők minden eddigi munkájuk közül is a legszerethetőbb.
Nem kis vállalás és felelősség mindaz, ami a Kistehén pályafutásának a pszeudomulatós, lakossági gagyira (hol szellemesebben, hol affektáltabban) rájátszó időszaka utáni alakulását jellemzi. Merthogy a Kistehén zenekar a jelenlegi magyar mainstream könnyűzene talán legizgalmasabb és egyszersmind legstabilabb színvonalon teljesítő zenekara…”

RH & Cropp presents VICC BEATZ lemezbemutató / MULATÓ AZTÉKOK és vendégei
“Nem áprilisi tréfa, hogy a VICC BEATZ kollektíva a tavalyi év egyik legerősebb magyar rapanyagát tette az asztalra. Ezt a motyeszt, a Mixtape 3-at mutatja be a győri elit. Itt lesz a JAM-BALAYA (KETIOZ+RAMBO), FULLÁNK, KONTROLL, DAY és POORMANKLINIK is a gengből, és lerobbantja a belvárt. A bemelegítés is igen erős lesz, mostanában az egyik legfifikásabb mikrofon maszter, TINK hozza a MULATÓ AZTÉK deadly sztílót. Őt elkiséri pár földalatti MC a főváros sötét bugyraiból, akiket a BFOK11, DELEGÁCIÓ, AZ IGAZGATÓTANÁCS körökből ismerhettek. ORION, FRANK CLEAR és PHLAT a kib@#%ott házban. Igazi panelprogram április 18-án, kapuzd le a havert, ürítsük ki a blokkot.”

Vasárnap (04.19.)


Virsky- A név, amely átírta a tánctörténelmet!
“A 84 főből álló világhírű társulat, a VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes 2015. április 14 és május 11 között lesz látható Magyarország nagyvárosaiban.
A lélegzetelállító, a fizika törvényeit meghazudtoló és minden nemében egyedülálló produkció mottója: VIRSKY – A név, amely átírta a tánctörténelmet!”

Államfők Dedikáltak
Vasárnapig tekinthető meg a Kölcsey Központ Bényi-Árpád termében egy egészen kivételes és rendhagyó kiállítás.

Dr. Márián Zoltán a debreceni nyomozóügyészség nyugalmazott vezetője a ’60-as évek eleje óta levelez a világ vezetőivel, uralkodókkal, állam- és kormányfőkkel, egyházi vezetőkkel. Páratlan gyűjteménye mára mintegy kétezer eredeti aláírást tartalmaz a világ valamennyi államának vezetőitől – politikai és ideológiai hovatartozástól függetlenül. Márián Zoltánt a Világesemények dióhéjban című kiadvány fotói ihlették meg még kisfiúként. A kivágott képeket ragasztgatta füzetbe szülőfalujában, Csengerben. A kezdetben (kamaszkorban) még magyarul írt levelekre rendre válasz érkezett – jobbára a baráti, szocialista országokból. Később az ifjú joghallgató, majd jogász tapasztalhatta, hogy egy eredeti aláírás megszerzése sokszor akadályokba ütközik. Hivatalban lévő államfők és uralkodók többnyire nem teljesítenek ilyen jellegű kérést – gyakori válasz, hogy csak személyes barátaiknak dedikálnak fényképet. Dr. Márián Zoltán azonban különböző kapcsolatokat felkutatva, sokszor kalandos utakon többnyire sikerrel hozzájutott az utóbbi fél évszázad vezető politikusainak eredeti aláírásaihoz. A Kölcseyben látható több száz darabból álló összeállítás a teljes gyűjtemény legérdekesebbjei közül válogat.”

Share Button
Cimkék: