Programajánló: 2014.03.18. – 2014.03.23.

Újabb hét, újabb programok, újabb programajánló. Ezen a héten sem lesz hiány pörgésből!

bredlations

MODEM Filmklub
Ismét közös filmnézésre buzdítunk titeket, melyre a helyet és a filmet a MODEM Filmklubja biztosítja kedden (03.19.). Ezúttal az Ellenséges vágyak kerül vetítésre, melyet Ang Lee rendezett. A film Az új spektákulum kiállításhoz kapcsolódik. A tárlat március végén zár, tehát aki még nem látta: húzzon bele!

Slam Poetry verseny
Tudod mi az a slam? Ha nem, az nem baj, mert még a “szakértők” se tudnak megfogalmazni egy normális definíciót. Szerintem nem is kell. A slam hallgatását viszont nagyon is ajánlanám! Az első debreceni slamverseny erre ad egy lehetőséget szerdán (03.19.) a Lilla Bárban. Ha nem csak hallgatni szeretnél, hanem beszélni is, akkor még nem késő jelentkezni a versenyre!

A hónap műtárgya
A MODEM-ben újraindul A hónap műtárgya programsorozat. Márciusra Kassák Lajos Képarchitektúra című művét választották. Ehhez kapcsolódóan a DEIK és LÉK tagjai csütörtökön (03.20.) egy performanszot adnak elő Kassák írásainak felhasználásával.

Bredlations
Természetesen nem véletlen, hogy miért a főnixmadár Debrecen jelképe. Emiatt az se fura, hogy a debreceni szórakozóhelyek is “követik” ezt az újjászületős tendenciát. Az Unplugged hamvaiból újjáéledt Lilla Bárban egy már meglévő partisorozat kap helyet, havi rendszereséggel. A Bredlations második, pénteki (03.21.) rendezvényén Robert von Béke és Erich von Kollar mellett Make Faith szolgáltatja majd a pattogós ütemeket.

Brains Superheroes turné
A Brains együttest senkinek sem kell bemutatni. Idei, Superheroes turnéjukon Debrecenben kétszer is koncerteznek egymás után a Roncsbárban. Pénteken (03.21.) és szombaton (03.22.) hallhatják őket, azok a bátor emberek, akik nem félnek egy kis tömegtől. Az első napon Mc Zeek lesz a zenekart kiegészítő vendég, a Dj-k pedig JumoDaddy és Wondawulf lesznek. A második napon Mc Zeek kiegészül KRSA-val, a koncert után Lead és tshabee pörgetik a korongokat.

Fűszer-Csemege Extra
Aki unja már a boltban található ételízesítőket, annak egy kis zenei kiegészítőt tudnék ajánlani! Erre legmegfelelőbb a kétheti rendszerességgel megtartott zenei fültágítás: a Fűszer-Csemege. Ezen a szombaton (03.22.), azonban extra kínálatban lehet részünk a Bisztró Bárban. A Dub Székházas fiúk helyett, most vendégeket hallgathatunk. Fellép Györemix!, In:Form és Soleil.

TROPICAL MADNESS
Talán nincs is olyan hét, mikor valamelyik böszörményi szervezőbanda ne hallatná a hangját. Ezen a héten a Bihar’core Family kínál nekünk programot. Szombaton (03.22.) a Tropical Madness keretein belül lép fel Salinsky, Bonye és Rokko.

Bass In Ya Face
Az újjászületés nem csak a buliknak teret adó helyekre érvényes, hanem magukra a partikra is! A Bass In Ya Face újra dübörög Debrecenben! Tehát aki nosztalgiázni szeretne, ne legyen rest elpályázni a Kaptár Klubba szombaton (03.22.). Akik a dallamokkal zsonglőrködnek: Rastacskó, Slabba, Mr. Die.

NOISE: Dirty Ice
A NOISE (szintén a főnix-effektus egyik képviselője) szombaton (03.22.) deep- és tech-house zenékkel borzolja majd az idegeket. Pontosabban a két fellépő Thomas Borza és Dirty Ice.

Csoportos Barázdaság
Ezen a héten vasárnapra (03.23.) is akad egy program a pihenésen kívül. Aki nem fáradt el a hét megpróbáltatásaiban, az mindenképpen sasolja meg a Csoportos Barázdaság lemezbörzéjét az Ifiházban. Természetesen nem csak nézelődésre, eladásra is bárkinek van lehetősége! Lemezeket leporolni, kazettákat visszatekerni!

Share Button