Programajánló: 2013.10.31.

Honnan lehet tudni, hogy közeledik a hó vége? Nyilván elsősorban a naptárunkból, de vannak dolgok, melyeket annyira az arcunkba nyomnak, hogy akkor se tudnánk elfelejteni, hogy véget ér a 10. hónap, ha akarnánk. Ilyen például a halloween-i láz, hiszen ki ne látna most már napjában többször olyan eseményeket a facebook falán, melynek borítóképe egy faragott tök, zombik, szellemek, vagy ezek kombinációja. Kinek nincs olyan ismerőse, aki már két hete zaklatja jelmezötletekkel, vagy épp mi tesszük ezt másokkal. (Arra pedig remélem mindenki készíti az idegeit, hogy novemberben már biztosan belefulladunk a karácsonnyal kapcsolatos hirdetésekbe, zenékbe, reklámokba, filmekbe.) De szerencsére van pár program, mely kissé más oldalról közelíti meg a Halloweent.

halloween

Az Apolló Mozi a horror műfaj szerelmeseinek nyújt egész délutános és estés szórakozást csütörtökön (10.31.), immár másodjára. A filmekre természetesen jelmezben és jelmez nélkül is lehet érkezni, azonban aki beöltözik az egy mozijegy áráért két filmet tekinthet meg. Ha bírnám a horrort, biztos felvenném a Freddy Krueger pulcsimat és parádéznék egyet az Apóllóban. Tehát aki elmúlt 16 éves és szeret borzongani, az buli előtt vagy buli helyett mozizzon egyet. Az Apolló termeiben a következő filmeket lehet meglesni: A dolog, Byzantium, Az utolsó ház balra, Farkasember, Sinister, Abraham Lincoln, a vámpírvadász.

Apolló Halloween – Horror a moziban

Akik nem elégednek meg azzal, hogy ötletes és félelmetes jelmezüket csak azok látják, akikkel egy szórakozóhelyen vannak plusz azok, akikkel az oda- és visszaúton találkozni fog, azoknak egy kis “jelmezszellőztető” programot ajánl a biciklis eseményeiről (is) híres Kontra Projekt. Halloween Night Ride névre keresztelt egy órás tekerésükön már három éve vehetnek részt az őrülten bringások és bringás őrültek. Gyülekezés az Ifjúsági Házban csütörtökön (10.31.) este 9 órától, majd 10-kor indulás… hogy hova, az még a résztvevőknek is titok, hogy legyen mitől rettegni.

Halloween Night Ride

Tulajdonképpen a Halloween arra is jó, hogy jelmezek, faragott tökök és az esemény különösebb megünneplése vagy túlünneplése nélkül is lehet holloween-i bulit tartani, csak az ünnep nevét felhasználva. Ezt teszi Böszörményben a helyi Dropriders és a Debrec’N’Bass tagjai. Fel lehet fogni egy anti-halloween bulinak is. A legjobb persze, ha ezt nem is agyalják túl a részvevők, csak pörögnek a néhol mocskos, máskor mély, de mindenképpen pörgős d’n’b és dubstep zenékre. A muzsikákat Etnik, Feta, Flippo, Lead és Prodee szolgáltatják majd.

Halloween Bass Night

Share Button