Ilyen volt… – KULTOK, slam verseny, chill

Pénteken (03.28.) a már általunk is ajánlott KULTOK konferencián vettem részt. Ez milyen unalmasan hangzik! De a részvétel nem volt az. Igaz, végigülve az egész délutánt, már kicsit zsongott a fejem. Jöhetett a szünet, majd lazításképpen egy slam verseny döntő és chillezés.

kultok 3. 5pointz

Immár harmadik éve rendezik meg a KULTOKat, de nekem csak idén sikerült eljutni. Most is csak az első napra. A délután úgy nézett ki, hogy 15-20 perces előadásokat hallgathattunk végig, melyek elméletileg a popkultúra medialitásának témaköre alá tartoztak. Gyakorlatilag ettől a témától elég sokan eltértek, ezzel is színesítve az eseményt. Sub.hu csapatból Damu Ricsi beszélt a 5Pointz bukásáról, míg az általa készített fotók pörögtek diavetítőben. Őt követte Puskás István, aki Obey munkásságáról és a brand építéséről értekezett.

kultok3. obey

Slam és MODEM kapcsolatáról már nem kell mesélni a debrecenieknek, ezért nem meglepő, hogy az I. Debreceni Slam Poetry verseny döntőjét is itt rendezték meg. A Lilla Bárban tartott középdöntőhöz képest ez, viszont sterilebb volt. Talán azért, mert  a MODEM előtere feszélyezte a közönséget, de lehet, hogy Závada Péter jelenlététől illetődtek meg. Mindenesetre jó volt azt érezni, hogy talán egy hagyomány születésénél lehetek jelen. Ha a pletykákból jól vettem ki, elég gyakran találkozhatunk a közeljövőben slames eseményekkel. Hurrá, hurrá!

Slam verseny után, levezetésképpen a KétHázKözt fellépését láthattunk és egy chill partyn vehettünk részt…Álljunk csak meg! Chill Party? Ezt vajon ki találta ki? Remélem az ötletgazda azóta már rájött, hogy ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy dolgos sábát. Ettől függetlenül király volt Forgotten Dreams és Kisszántó is. Bánhatja, aki lemaradt!

Fotók: Áfra János

Share Button