Egészség, aktivitás, nemzetköziség!

A Debreceni Triál Klub két nemzetközi szintű ifjúsági programot valósított meg 2015. április 25 és május 2. között, illetve június 20. és 28. között Kékeden, az Erasmus + program keretein belül. A „Health-Yes!”és a „Live your life” elnevezésű ifjúsági csereprogramokon összesen öt ország (lengyel, olasz, szlovák, magyar, észt) fiataljai vettek részt.

kép

Az Erasmus + program célja, hogy a fiatal európaiakat aktív Európai polgári – társadalmi – részvételre, szolidaritásra és toleranciára ösztönözze, és bevonja őket Európa jövőjének alakításába. A Program elősegíti a fiatalok mobilitását Európa határain belül és azokon kívül is, hozzájárul a nem-formális tanulási lehetőségek bővítéséhez, valamint a kultúrák közötti párbeszédhez.

kép2

A csereprogramok közös célja volt a sport és az aktív-egészséges életmód népszerűsítése a résztvevő fiatalok körében. Ezen célok népszerűsítését számos mini projekt is segítette. A résztvevők több workshop-on vehettek részt, ahol non-formális pedagógiai eszközökkel, kreatív foglalkozásokon keresztül megismerhették az egészséges életmód alappilléreit.

kép3

A csereprogram ideje alatt fejlődött a résztvevők érzékenysége, kreativitása, valamint PR és marketing eszközökkel ismerkedtek meg.

Mindkét programnak nagy sikere volt a településen is, ahol mindenki tanulhatott egymástól, egymás kultúrájáról.

Share Button