Debrecenben járt a Zeneipari Hivatal

Március elején (március 6-án) a Zeneipari Hivatal növendékei jártak Debrecenben. A Zeneipari Menedzsment kurzus terepbejárása során a város nagyobb kulturális intézményeit látogatták meg, a Nagyerdei Stadiont és egyúttal a Campus Fesztivál helyszínein is végigsétáltak. Megtekintették a Lovardát és a Főnix Csarnok labirintusos folyosóit is felfedezték. A Szabadtéri színpad régi öltözőibe is bekukkantottak és mindeközben Süli Andrástól és a Főnix Rendezvényszervező Kft. munkatársaitól hallottak érdekes és fontos információkat, vicces történeteket.

Délután a debreceni Ifjúsági Házban folytatódott a nap, ahol az „alulról jövő zenei kezdeményezések a városban” c. – közös workshoppon vettek részt és ahol Szántó Tamás (dj Kisszántó, Dub Székház, sub.hu rádió és Opera Kulturális Egyesület, “Szoba” rendezvénysorozat), Damu Richárd (sub.hu, Opera Kulturális Egyesület), Szerepi András (a Csoportos Barázdaság debreceni lemezbörze létrehozója, a Dub Székház dj-je), Csende Gergely (újságíró, zenész, a 4024.hu felelős szerkesztője, a DebRecords rovat szerkesztője), Bíró Kornél (Bass-O-Matic, Lyuhász Lyácint Bt., a helyi zajzenei élet meghatározó alakja, szervezője), Pap Nikoletta (az Ifjúsági Ház munkatársa, a Dharma Klub koncertszervezője), Papp Mihály (a KeletUnderground rock-metál szerveződés vezetője) is jelen volt.

A közel 3 óra hosszú munka végén a résztvevők egy tartalmas és kimerítő eszmecserén voltak túl.

A hallgatók egyébként ezen a hétvégén beszélgettek még a Tankcsapdával, jártak a Campus rádióban ahol interjút is adtak és meséltek a kezdeményezésükről, a Zeneipari Hivatalról. Vincze Béla elmesélte a Rocksuli történetét és megmutatta az Ifiház falai között magát a rockiskolát is. Ugyanitt pedig Váradi Ferenc nyomán megismerték a Rockmúzeumot – Ötvenéves a debreceni rockzene kezdeményezést.

Share Button