Csoportos Barázdaság – a debreceni lemezbörze

2014. december 7-én újra megrendezésre kerül a lemezgyűjtők, dj-k és zenerajongók találkozója, a Csoportos Barázdaság című lemezbörze. Az első hallásra talán furcsa nevű rendezvény a bakelit lemezek gyűjtőinek, rajongóinak a negyedéves találkozója.

csoportos barázdaság

2012 novemberében volt az első, azóta pedig már tizedik alkalommal gyűlnek össze Debrecenből és a környékbeli településekről azok, akik szerint még mindig a bakelit (vinyl) lemezek nyújtják a zenehallgatás igazi élményét.  Az árusok köre lassan, de biztosan bővült börzéről börzére, és mára már rendszeresnek mondható, hogy budapesti gyűjtők, lemezlovasok is ellátogatnak a debreceni börzére. A vevők között is kialakult már az a mag, akik minden alkalommal eljönnek, és élvezettel lapozgatják végig a különböző stílusú lemezekkel megtöltött rekeszeket. Találni lehet itt mindenféle zenét a jazztől a progresszív rockon keresztül egészen a drum and bass-ig.

A börze menete rendkívül egyszerű: akinek eladó lemezei sorakoznak vagy éppen porosodnak a polcain, hozza el bátran a börzére, ahol talán éppen ezeket a lemezeket fogja valaki keresni.

Nagy- és kislemezeken kívül CD-k, műsoros kazetták, zenei témájú DVD-k, könyvek is a pultokra kerülnek, de ha valakinek éppen eladó lemezjátszója van otthon, azt is bátran elhozhatja. Érdemes már a nyitásra megérkezni, és e-mailben asztalt foglalni, mert azok bizony hamar elfogynak.

lemezborze02

Legközelebb:
2014. december 7. 14.00 – 18.00

Helyszín:
Debreceni Ifjúsági Ház, Galéria terem (Debrecen, Simonffy u. 21.)

Asztalfoglalás, facebook, honlap.

Share Button