A nyár utolsó szombatját egy laza Reggae- Dancehall Napra terveztük

Elérkeztünk a harmadik SUB’culture naphoz!  A program tematikája a reggae és a dancehall zenét és a köré fonódó kultúrát szeretné bemutatni az érdeklődőknek.

Reggae-dancehall nap plakát

Nem kell a Karib-szigetekig elmenni, de még Londonig sem. Elég, ha megnézzük a bécsi eseményeket. A 2000-es évek elején számos nagy név lépett fel  a fővárosban, de az utóbbi években ott is kevesebb színteret kapott ez a műfaj. Ezért gondoltuk azt, hogy igazán ráférne egy frissítés a reggae és a dancehall szcénára. Budapesten már történik valami, megépült az első hivatalos dub és reggae orientált soundsystem és újra aktiválta magát a Love Alliance, akik letették a reggae/dancehall alapjait az országban. Miért ne lehetne Debrecenben is valami?

Augusztus 30-án gyertek el a harmadik tematikus rendezvényünkre, ahol jobban megismerhetitek ezt a kultúrát. Az egész napos ismeretterjesztő programunkon, jobbnál jobb dub, reggae és dancehall lemezeket hallhattok és vásárolhattok is! Ha érdekel a dancehall tánc, kipróbálhatod magad az egész napos workshoppon. A karibi jellegű grill finomságok kóstolása mellett, megtudhatod hogyan játsszák a jamaikai dominót és megismerhetsz olyan civil szervezeteket, akik közel állnak ehhez a kultúrához, mint pl. a Help Jamaica. A zenéért a helyi erők szelektorai lesznek felelősek és érkezik két meghatározó alak is: Bosi, a Love Alliance alapítója és Matic, a főváros egyik legtehetségesebb fiatal lemezlovasa.

Programok:

Dancehall tánc workshop és show

Lemezbörze

Ruhacsere

“Múzeum” – Cikkek, történetek, biográfiák és filmek

Civil Yard – No Hate Speech és Help Jamaica Promo

Grill finomságok

Jamaikai Domino

Ésatöbbi…

Line up:

14-17 RasTacsko & Slabba

17-18 Dancehall workshop

18-20 Bonye

20-22 Bosi & Matic

21 órától egy kis Dancehall Show a Boom Baby BBF Crew lányaitól.

Ingyenes after party a Dharmában!

Share Button