A Hegy’ sajátosságai

Hegyalja FesztiválMiben különbözik ez a fesztivál a többitől?

Ami nagyon szembeötlő és különösen fontos, az a környezettudatosság. Érdekes volt látni és tapasztalni azt, amit már korábban is hallottam a Hegyaljáról. Olyan dolgokra gondolok, hogy nincs üvegszilánk és egyéb szemét a fesztiválterületen. Ez nem csak esztétikai szempontból előny, de elkerülhetjük azt is, hogy valamilyen hulladék sérülést okozzon, és ne töltsük a maradék időt bekötött kézzel/lábbal. Ehhez nagyban hozzájárul a pár száz forintért beváltható Re- Pohár, amit (a sör árának fejében) minden pultnál újratöltenek, a fesztivál végén pedig visszatérítik az árát. Ez a lehetőség személy szerint nekem nagyon tetszett, jó volt látni, hogy működik a rendszer.

Egyedi kezdeményezés még a tavaly indult vendégváros-program, melynek lényege, hogy minden évben hazai és határon túli városok közül (2012-ben 1-1, idén már 1, illetve 4) az, melyekre a legtöbb szavazat érkezik, állandó lakói ingyen bulizhatnak Tokaj és Rakamaz közös rendezésű fesztiválján. A 13. Hegyalján Pécs és Kassa, a 14-en pedig Kecskemét mellett Dunaszerdahely, Beregszász, Szabadka és Székelyudvarhely városok lakosai kezdhetik ajándék hetibérletükkel a nyarat Magyarország legkülönlegesebb fesztiválján.

Idei újítás a Mi Fesztiválunk bérlet is, mely kedvezményt nyújt a Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei állandó lakosoknak. Ezt tartom a 2013-as év legnagyobb dobásának, hiszen így fesztiválozni vágyók ezrei jutnak el kedvezményesen kedvenc nyárindító bulijukra.

A 14. Hegyalja alkalmából született egy igazi fesztiválhimnusz is: „Az Igazi Arcod” című dalt Csongor Bálint és Horváth Attila, a Subscribe két oszlopos tagja fémjelezte. Közreműködik még Sena, az Irie Maffia énekesnője, Columbo, a Brains frontembere, Eckü, a Hősök szabad szájú rappere és Pásztor Anna, az Anna and the Barbies énekesnője. Az előadók a Hegy’- en szerzett élményeiket is beleszőtték a közösen írt dalszövegbe. A dalhoz készült klip megtekinthető a Hegyalja hivatalos Youtube-csatornáján.

Biztos vagyok benne, hogy 2013-ban sem csalódunk Magyarország egyik legnagyobb és legszínvonalasabb fesztiváljában.

Share Button