7 éves a MODEM – Születésnapi hét

A Debrecenben élők igazán nem panaszkodhatnak arra, hogy kevés program áll rendelkezésükre, hiszen idén szeptemberben sem hazudtolta meg önmagát a cívisváros. Szinte úszni lehet a rengeteg eseményben. Ha másból nem, ebből biztosan észre lehet venni, hogy elkezdődött a tanítás, felpezsdült a város. A számtalan rendezvény között a MODEM se hagyja unatkozni az itt élőket. Hét éves fennállását egy nagyszabású, majd’ egy hetes programsorozattal ünnepli, mely minden korosztálynak nyújt valamilyen érdekességet, bármilyen érdeklődésű is legyen az ember.

MODEM születésnapi hét

A fesztivál 2013. szeptember 24-től veszi kezdetét. Ezen az első, keddi napon Pálfi Györgyé a főszerep. Először a Still fotográfiai kiállítás tárlatvezetésén találkozhatunk vele, majd Final Cut – Hölgyeim és Uraim című filmjét tekinthetjük meg. Akiben pedig megválaszolatlan kérdések maradnak a mozizás után, az választ kaphat mindre, hiszen a rendezővel egy nyílt beszélgetés lesz majd adott azt est végén. Jó tanács: mindenki jól öltözzön fel, mivel a filmet a kertben vetítik!

Szerdán (09.25.) a fényfestéssel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, pontosabban azok, akik mernek a fénnyel játszani.

A Közel-Kelet a csütörtöki napon (09.26.) kap kiemelkedő szerepet a Modem falai között. Kora délután két kiállítás, a Szent utak és a 10 év jövő megnyitójára kerül sor. Ezek után egy igazán különleges tárlatvezetéssel találkozhatunk, Abed Al Kadiri irányítja a jelen lévőket a képek labirintusában. Annak érdekében, hogy az érdeklődők véletlenül se távozzanak valamiféle hiányérzettel, este rövid filmeket láthatnak a Közel-Keletről. Pufajka használata, ezen az estén szintén javasolt, hiszen ha nem esik, a belső kertben lesz ez a vetítés is.

A programok kavalkádjában, pedig elérkezik a pénteki nap (09.27.), mely pár órán belül, annyi lehetőséget tár a MODEMmel közösen ünneplők elé, hogy már az elolvasása alatt beleszédül az ember. Lesz itt játékműhely, tárlatvezetés, Slam Poetry, Anima Sound System koncert, Fűszer-Csemege Zsupi vendégszereplésével és egy újabb tárlatvezetés a MODEM igazgatójával Kukla Krisztiánnal. Egy probléma lehet csak ezzel a nappal, hogy időhiány miatt nem biztos, hogy végig lehet látogatni az összes eseményt.

Szombaton (09.28.), aki még bírja az iramot, az mindenképpen fogja csokorba a gyermek rokonságot és 10:30-kor jelenjen meg a helyszínen, hiszen a csöppségeknek rendezett alkotókör várja a kicsiket és velük együtt a nagyokat is. A mini fesztivál utolsó programjaként, mintegy levezetésképpen pedig a Grecsó testvérek előadását tekintheti meg, aki még áll a talpán.

A MODEM születésnapi hetének részletes programját a hivatalos facebook esemény leírásában, valamint a MODEM honlapján lehet megtekinteni.

Share Button